top of page

Triušis ir gervuogė


Reikia:

  • 400 g LAPINO PUOTA šviežios triušienos juosmeninės dalies filė

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio česnakinių pipirų

  • 1 šaukštelio rūkytos paprikos

  • Aliejaus (kepti)

  • 1 prinokusio avokado

  • 120 g ožkų sūrio su pelėsiu

  • 120 g salotų lapų mišinio

  • 50 g anakardžių arba graikinių riešutų

  • 120 g gervuogių


Ajoli padažui:

  • 6–8 orkaitėje iškeptų česnako skiltelių

  • 100 g alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukštelio neaštrių garstyčių

  • 4–5 gervuogių

  • ½ citrinos sulčių

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 šaukštelio šviesiojo cukraus sirupo


  1. LAPINO PUOTA šviežios triušienos juosmeninės dalies filė pabarstykite druska, česnakiniais pipirais, rūkyta paprika ir pašlakstykite aliejumi. Apkepkite po 1 min. iš kiekvienos pusės keptuvėje, o po to kepkite dar 15 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Išimkite ir lengvai atvėsinkite.

  2. Avokadą supjaustykite stambiais gabaliukais.

  3. Lėkštėje sudėliokite salotas iš visų ingredientų, pagardinkite ajolipadažu su gervuogėmis.

  4. Ajolipadažui išspauskite česnako skiltelių minkštimą.

  5. Sudėkite česnaką, aliejų, sirupą ir garstyčias į plakimo indą. Plakite, kol padažas sutirštės – iš pradžių laikydami plaktuvo kotą labai žemai, o kai padas pradės tirštėti, galima palengva kelti trintuvo kotą. Pabaigoje suberkite uogas. Galite naudoti jų daugiau, bet turėkite omenyje, kad gervuogės labai dažo, tad padažas gali būti itin intensyvios spalvos.

  6. Paskaninkite citrinos sultimis ir druska.

Naujausi įrašai

bottom of page