#1564

Triušis ir avietė


Gaminimas 30 min.
4 asm.
Vidutinis

Ingredientai:

400 g LAPINO PUOTA šviežios triušienos mėsos juostelių
Žiupsnelio česnakinių pipirų
Žiupsnelio druskos
Aliejaus (kepti)
1 šaukštelio apelsinų arba citrinų sulčių
4 trumpavaisių agurkų
6–8 ridikėlių
150 g aviečių
120 g mėgstamų salotų lapų
 
Padažui:
5–6 šakelių krapų
5–6 šakelių kalendrų
5–6 šakelių petražolių
Žiupsnelio druskos
Saujelės bazilikų lapų
1 skiltelės česnako
30 ml baltojo vyno acto
1 šaukštelio medaus
50 ml alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio druskos

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. LAPINO PUOTA šviežios triušienos mėsos juosteles pabarstykite česnakiniais pipirais, druska, pašlakstykite apelsinų sultimis bei aliejumi ir palikite 10–15 min. pasimarinuoti. Iškepkite ant grilio arba grilinėje keptuvėje. Lengvai ataušinkite.
  2. Agurkus supjaustykite plonomis riekelėmis, ridikėlius – pusiau arba riekelėmis. Salotas sudėliokite iš visų ingredientų, pagardinkite žolelių padažu.
  3. Padažui žoleles sutrinkite trintuvu su česnaku. Sumaišykite su baltuoju vyno actu, medumi ir aliejumi, įberkite druskos ir išmaišykite.

Daugiau skanių receptų rasite naujame, specialiame vasariškame „AŠ Ikona“ numeryje.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found