#563

Trinta smidrų sriuba su kiaušiniu


Gaminimas 15 min. Virimas 20 min.
4 asmenims
Vidutinis


Rekomenduojame:

RANKINIS MAIŠYTUVAS „Philips“

Galingas „Philips“ rankinis maišytuvas, kuriame įmontuotas 800 W variklis, o intuityvaus valdymo „SpeedTouch“ mygtukas leidžia lengvai valdyti – kuo stipriau spausite, tuo didesnė galia bus naudojama. Prie maišytuvo pridėtas 1000 ml kapoklis leis sukapoti didelius mėsos, žuvies, riešutų ar daržovių kiekius.

Nemaloniausia, kai smulkinant produktus, apsitaškoma. Naudojant šį įrenginį, to nenutiks, nes smulkintuvo antgalio apatinėje dalyje sumontuotas bangos formos ašmenų apsauga.

 

www.philips.lt

Ingredientai:

400 g žalių smidrų
2 vid. dydžio bulvės
2–3 svogūnai (šalotai)
20 g sviesto
1 l vištienos arba daržovių sultinio
200 ml grietinėlės
50 ml baltojo vyno
4 kiaušiniai
30 ml baltojo vyno acto
Druskos

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Smidrų kotelius nuvalykite, supjaustykite maždaug 2 cm ilgio gabaliukais, o viršūnėles atidėkite. Bulves supjaustykite nedideliais gabaliukais. Ištirpinkite sviestą, jame 10 minučių patroškinkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir bulves.

2. Nuolatos maišydama supilkite vyną ir jį nugarinkite. Supilkite sultinį, užvirinkite, į jį sudėkite smidrus ir virkite apie 10 minučių. Viską sutrinkite trintuvu, įpilkite grietinėlės ir užvirinkite.

3. Atskirai išvirkite smidrų viršūnėles – apie 3 min., nupilkite vandenį. Išvirtą sriubą pasūdykite, supilstykite į lėkštes, papuoškite virtomis smidrų viršūnėlėmis. Patiekite su „marškinėliuose“ virtu kiaušiniu.

Kaip išvirti kiaušinį „marškinėliuose“:

• Plačiame puode užvirinkite vandenį su actu. Sumažinkite kaitrą, kad vanduo ne virtų, o vos vos judėtų. Kiaušinį įmuškite į atskirą indą, geriausiai su snapeliu, ir atsargiai įleiskite į vandenį. Nukaiskite, uždenkite dangčiu ir laikykite 3–4 minutes.



IŠBANDYKITE: