- Naujienos
- Lietuva
- Pasaulis
- Renginiai
- Patarimai
- Žmonės
- Kelionės
- Skanios vietos
- 99 skaniausios vietos Baltijos šalyse
- Vilniaus gastronomijos savaitė
- Receptai
KULINARINĖ GREITOJI
-
K:
Laba diena,
Susidomėjau pabandyti iš avinžirnių skysčio išplakti morengus, tačiau plakdama ilgai nepastebėjau, kad būtų standi masė. Po to sudėjau cukraus pudrą ir pasidarė skysta masė. Ką ne taip darau? Kaip viską tiksliai padaryt?:)
A:Sveiki, išties aquafabos morengus reikia prijaukinti. Pirmiausia, nuoviras turi būti be jokių kitų priedų – cukraus, acto, etc., tad jei naudojate pirktinį – būtinai žiūrėkite sudėtį. Nuoviras taip turi būti šiek tiek tąsus – jo konsistencija turėtų būti panaši į kiaušinio baltymą. Tad sutirštinimui nuovirą galima kiek pavirti. Nuoviras turi būti labai gerai atšaldytas. Ir – bandyti-bandyti-bandyti.
-
K:
Laba diena,
A:
Patarkite, kada kepiniuose reikia naudoti kepinių margariną, o kada visgi rinktis sviestą? Ar visuose kepiniuose galima naudoti specialių kepinių margariną vietoj sviesto? Mačiau netgi yra kepinių margarino su sviestu.Sveiki, esminis skirtumas – jūsų skonis, poreikiai, galimybės, alergijų buvimas, etc. Kepiniai gausis ir su sviestu ir su margarinu.
×Ką daryti, jei prisvilo keptas viščiukas?
Kokį vyną rinktis prie jautienos kepsnio?
Klauskite ir atsakysime.
Atsakymus rasite čia.TOP 5 NAUJIENOS
- 2018 04 19, 7:50 Išskirtinis interviu su naujuoju restorano „Dublis“ šefu (tik VMG)
- 2018 04 17, 7:50 Mokslininkė pasisakė apie supermaistą ir sulčių detoksikaciją. Anksčiau pati tuo tikėjo!
- 2018 04 20, 13:00 Sužinokite, kas pateko į skaniausių vietų Baltijos šalyse gidą (sąrašas)
- 2018 04 16, 18:30 Tai išvydusios, nuotakos niekada nebegrįš prie tortų. Šis desertų šou nukonkuruos net fejerverkus!
- 2018 04 18, 7:50 Kebabų rinkos laukia dideli pokyčiai – Mantas Katleris imasi kebabų verslo! (papildyta)
TOP 5 RECEPTAI
#1073Trinta morkų ir mandarinų sriuba su plėšyta kalakutiena
Ingredientai:
1 kg morkų
400 g svogūnų
700 g vištienos sultinio
100 g grietinėlės
1 kg mandarinų
4 skiltelių česnako
400 g ilgai troškintos kalakutienos
Žiupsnelio cinamono
Saujelės žirnių daigų
Druskos, pipirų
Šlakelio alyvuogių aliejus
PARUOšIMO BŪDAS:
1. Morkas ir svogūnus nulupkite, supjaustykite jums patogaus dydžio gabalėliais ir kepkite puode kartu su aliejumi, druska ir pipirais. Įdėkite česnako ir nuluptus mandarinus. Pasilikite porą mandarinų, jų reikės vėliau.
2. Užpilkite vištienos sultiniu ir virkite, kol viskas suminkštės. Tada įpilkite grietinėlę, šiek tiek cinamono ir viską sutrinkite.
3. Likusius du mandarinus supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su troškintos kalakutienos gabaliukais. Pakepkite kelias minutes. Dėkite jau ant supilstytos sriubos kartu su žirnių daigais.Raktažodžiai:
IŠBANDYKITE:
Array ( [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.10 (Debian) [REQUEST_URI] => /receptai/trinta-morku-ir-mandarinu-sriuba-su-plesyta-kalakutiena/ [PHPRC] => /etc/php/7.2/cgi/php.ini [PHP_FCGI_CHILDREN] => 8 [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin [PWD] => /var/www/webguru/cgi-bin [SHLVL] => 0 [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 3000 [ORIG_SCRIPT_NAME] => /cgi-bin/php72.fcgi [ORIG_PATH_TRANSLATED] => /var/www/webguru/public_html/index.php [ORIG_PATH_INFO] => /index.php [ORIG_SCRIPT_FILENAME] => /var/www/webguru/cgi-bin/php72.fcgi [CONTENT_LENGTH] => 0 [SCRIPT_NAME] => /index.php [QUERY_STRING] => [REQUEST_METHOD] => GET [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.0 [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [REDIRECT_URL] => /index.php [REMOTE_PORT] => 39464 [SCRIPT_FILENAME] => /var/www/webguru/public_html/index.php [SERVER_ADMIN] => webmaster@balt.net [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /var/www/webguru/cgi-bin/ [CONTEXT_PREFIX] => /cgi-bin/ [REQUEST_SCHEME] => http [DOCUMENT_ROOT] => /var/www/webguru/public_html [REMOTE_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_PORT] => 80 [SERVER_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_NAME] => vmgonline.lt [SERVER_SIGNATURE] => Apache/2.4.10 (Debian) Server at vmgonline.lt Port 80 [HTTP_IF_MODIFIED_SINCE] => Sat, 20 Jan 2018 05:08:37 GMT [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8 [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (http://commoncrawl.org/faq/) [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => x-gzip, gzip, deflate [HTTP_CONNECTION] => close [HTTP_X_FORWARDED_FOR] => 54.81.166.196 [HTTP_X_REAL_IP] => 54.81.166.196 [HTTP_HOST] => vmgonline.lt [REDIRECT_STATUS] => 200 [REDIRECT_HANDLER] => application/x-httpd-php72 [REDIRECT_REDIRECT_STATUS] => 200 [FCGI_ROLE] => RESPONDER [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1524420339.7276 [REQUEST_TIME] => 1524420339 ) 1FACEBOOK
INSTAGRAM
YOUTUBE
LINKEDIN
SOUNDCLOUD
WEBGuru.lt vmgonline.lt © 2015 - Receptai