top of page

Trinta moliūgų ir kriaušių sriuba su antiena


Trinta moliūgų ir kriaušių sriuba su antiena, vmg receptas
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm.

Gaminimas 55 min.


Reikia:

  • 1 LAPINO PUOTOS šviežios ančiukų filė su oda

  • 2–3 šakelių čiobrelio

  • 1 svogūno

  • Lydyto sviesto (kepti)

  • 400 g nuvalyto moliūgo

  • 2 vid. dydžio kriaušių

  • 1 petražolės šaknies

  • Žiupsnelio druskos

  • 2–3 šalavijo lapelių

  • 300–400 ml sultinio

  • 4–5 šaukštų sėklų mišinio salotoms

1. LAPINO PUOTOS šviežią ančiukų filė su oda iškepkite sausoje keptuvėje. Įpjaukite odą kryžmai (neperpjaukite raumens), dėkite į šaltą keptuvę oda į apačia ir kepkite, kol oda apskrus ir išsiskirs riebalai. Įdėkite į riebalus čiobrelio šakeles, apverskite filė ir apskrudinkite iš visų pusių. Galite baigti kepti filė iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje (apie 4–5 min.).

2. Svogūną supjaustykite, pakepinkite svieste, kol taps gintarinės spalvos.

3. Moliūgą, kriaušes ir petražolės šaknį nuvalykite, supjaustykite ir sudėkite į skardą. Įdėkite truputį lydyto sviesto, pabarstykite druska, užberkite šalavijo lapelių. Kepkite apie 30 min., kol moliūgas ir petražolės suminkštės. Išimkite ir sudėkite į indą, kuriame galima bus trinti sriubą.

4. Viską sutrinkite iki norimos konsistencijos pripildami sultinio. Jei reikia, įberkite druskos.

5. Sriubą patiekite su LAPINO PUOTA šviežia ančiukų filė su oda ir sėklų mišiniu.

Naujausi įrašai

bottom of page