top of page

Tradicinis keksas


8 asm.

Gaminimas 1 val. 20 min.

Kepimas 1 val.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 2 šaukštų apelsinų sulčių

  • 2 šaukštų romo

  • 2 nubrauktų šaukštelių kepimo miltelių

  • 200 g miltų

  • 4 kiaušinių

  • 180 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 200 g sviesto

  • 1 šaukštelio apelsinų tarkuotos žievelės

  • 100 g įvairių džiovintų vaisių

1. Vaisius užpilkite apelsinų sultimis, romu, suberkite tarkuotą apelsinų žievelę. Palikite valandai.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Patepkite sviestu tuščiavidurę keksinę formą, pabarstykite miltais.

3. Minkštą sviestą išsukite su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“ iki purios masės, nuolatos maišydami įmuškite po vieną kiaušinį.

4. Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais.

5. Sviesto ir kiaušinių masę atsargiai sumaišykite su persijotais miltais ir mirkytais vaisiais. Likusį nuo mirkymo skystį irgi supilkite į tešlą.

6. Kepkite apie 60 min.

7. Ar keksas iškepęs, tikrinkite mediniu iešmeliu. 5 min. aušinkite keksą formoje, paskui – ant grotelių.

Naujausi įrašai

bottom of page