#1296

Tradicinis kebabas su vištiena pagal Dovilę Filmanavičiūtę


40 min.
2–3 asm
Vidutinis


Rekomenduojame:

OMEDOIL Smoked pirmojo spaudimo ypač tyras rūkytas alyvuogių aliejus

Rūkytas alyvuogių aliejus SMOKED pasižymi išskirtiniu su saldžios karamelės natomis kvapu, kuris išgaunamas rūkant aliejų deginamų alyvuogių kauliukų dūmuose. Tinka mėsos, paukštienos, grybų, makaronų ir ryžių patiekalams pagardinti. Jiems suteikia švelnų dūmo aromatą. Taip pat tinka salotų ir įvairiausių padažų (naminio majonezo, pesto ir kt.) paruošime.

Ingredientai:

5-6 KEKAVA šviežios vištienos blauzdelių
2 lavašų
2 didžiųjų pievagrybių
Saujelės špinatų
1 obuolio
Nedidelio gabaliuko raudongūžio kopūsto
1 agurko
1 morkos
1 skiltelės česnako
2 šaukštų kastinio
2 šaukštų majonezo
DANSUKKER auksaspalvio sirupo
Druskos, pipirų

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. KEKAVA šviežios vištienos blauzdeles pasūdykite, pabarstykite pipirais ir pašlakstykite DANSUKKER auksaspalviu sirupu. Dėkite į skardelę ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Šiek tiek praaušinkite ir šakutėmis nuimkite mėsą nuo kaulų.
  2. Supjaustykite ir iškepkite keptuvėje grybus.
  3. Sutarkuokite morką, obuolį, raudongūžį kopūstą, įberkite druskos, pipirų, paskaninkite citrinų sultimis ir smulkintu česnaku. Viską sumaišykite, sudėkite pjaustytą agurką.
  4. Majonezą sumaišykite su kastiniu.
  5. Lavašą patepkite padažu, sudėkite vištieną ir daržoves ir grybus. Ant viršaus – špinatų lapelius. Suvyniokite ir paskrudinkite ant grilio.
Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found