#1218

Tortas su varške


1 val. 50 min. (Zzz 12 val.)
6-8 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

Biskvitui:
2 kiaušinių
100 g cukraus
30 ml aliejaus
1 citrinos nutarkuoto sluoksnio
80 g miltų
 
Varškės kremui:
12 g želatinos + 100 ml vandens
300 g kreminės varškės (arba varškės pyragams kepti)
120 g miltelinio cukraus
200 ml plakamosios grietinėlės
50 ml aviečių arba slyvų tyrės
 
Pertepimui:
1–2 šaukštų aviečių arba slyvų uogienės
Čiobrelių šakelės (papuošti)

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180° C. Apie 22 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.

2. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki standžių putų (masė turi padidė mažiausiai 3–4 kartus), nuolat plakdami supilkite aliejų ir sudėkite citrinos žievelę. Suberkite persijotus miltus, viską atsargiai išmaišykite. Tešlą sukrėskite į formą. Kepkite apie 20 min., kol lengvai paspaudus pirštu lakštas pradės spyruokliuo . Išimkite. Pirmiausia aušinkite formoje, po to – ant grotelių.

3. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, šonus – popierine apykakle. Įdėkite biskvitą ir patepkite jį uogiene.

4. Kremui žela ną užpilkite vandeniu, palikite išbrinkinti ir ištrpinkite. Varškę sumaišykite su milteliniu cukrumi ir istirpinta želatina. Kai varškė pradės stingti, išplakite grietinėlę ir sumaišykite su varške. A dėkite ~150 ml kremo viršui, jį sumaišykite su aviečių arba slyvų tyre.

5. Kremą supilkite į formą, ant viršaus – kremą su avietėmis. Palyginkite viršų. Palikite šaldytuve nakčiai.

6. Išimkite iš formos, papuoškite čiobrelio šakele.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: