top of page

Norisi kažko skanaus? Greitas tortas „Obuolių rojus“!

Šis obuoliais kvepiantis, greitai pagaminamas želė tortas yra tikras valgomas smaližių rojus. Vienas geriausių dieviško malonumo receptų.

Tortas „Obuolių rojus“, Alfo receptas, greitas tortas, lengvas tortas, želė tortas
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

8 asm.

Gaminimas 30 min.

Zzz 3 val.


Tortui pagaminti reikia:

  • 12–14 sausainių „Savoiardi“

  • 450 ml sulčių (obuolių, apelsinų)

  • 3 dideli obuoliai

  • 2 pakeliai citrinų skonio „Dr. Oetker“ želės

  • 300 ml plakamosios grietinėlės

  • 1 šaukštelis tarkuotos citrinų žievelės

  • DANSUKKER miltelinio cukraus (pagal skonį)

1. 20 cm skersmens formą išklokite kepimo popieriumi (šonus – taip pat).

2. Į indą įpilkite 150 ml sulčių, sudėkite sausainius cukruota puse, pamirkykite ir sudėkite į formą. Stenkitės, kad forma būtų visiškai pripildyta.

3. Obuolius nulupkite, supjaustykite, sudėkite į keptuvę ir įpilkite nuo sausainių likusias sultis. Pakaitinkite, kol obuoliai suminkštės. Sutrinkite juos trintuvu ilgu kotu, tada pertrinkite per sietelį. (Jei norite, kad įdaras būtų ne košelės konsistencijos, per sietelį netrinkite.)

4. Užvirinkite likusias sultis, suberkite želės miltelius ir maišykite, kol ištirps.

5. Atmatuokite 300 ml obuolių tyrės.

6. Padalykite želės tirpalą į dvi lygias dalis ir vieną dalį supilkite į dar šiltą obuolių tyrę. Išmaišykite ir paragaukite – skonis turi būti sodresnis nei norimas rezultatas. Stingstant skonis sušvelnėja. Obuolių tyrę supilkite į formą su sausainiais ir dėkite į šaldytuvą.

7. Grietinėlę išplakite. Šaukštą plaktos grietinėlės dėkite į želės tirpalą, išmaišykite, pakartokite tai kelis kartus, o tada jau sumaišykite abi mases. Jei taip nepadarysite, didelė tikimybė, kad grietinėlė gali sustingti su želatininiais siūlais. Nebijokite pašildyti želės tirpalo, jei šis sustingo.

8. Paragaukite. Jei reikia, įberkite cukraus arba įpilkite citrinos sulčių. Masę sukrėskite ant obuolių įdaro. Stingdykite šaldytuve.

9. Tortui papuošti tinka vadinamieji rojaus obuoliukai – mes juos ir pasirinkome. Galite puošti obuolių skiltelėmis, mėtomis, čiobreliais arba žele.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page