#316

Topinambų sriuba pagal „Margio“ restoraną


30 minučių
6 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

1 kg topinambų
1 svogūno
2 skiltelių česnako
50 g sviesto
50 g aliejaus
400 g šviežios grietinėlės
druskos ir juodųjų pipirų
30–40 g vytinto Serano arba Parmos kumpio

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Nuvalykite topinambus, vieną gumbelį supjaustykite labai plonais griežinėliais, kitus – kubeliais ir pamerkite į šaltą vandenį.

2. Smulkintus svogūnus ir česnaką apkepkite ant aliejaus ir sviesto mišinio, sudėkite topinambus ir pakepinkite.

3. Užpilkite vandeniu, kad apsemtų, virkite ant silpnos ugnies, kol viskas suminkštės. Įdėkite druskos ir sutrinkite virtuvės kombainu iki vientisos masės. Supilkite grietinėlę, dar kartą užvirkite.

4. Topinambų griežinėlius išvirkite aliejuje, kad jie pasidarytų traškūs.

5. Plonomis juostelėmis supjaustytą kumpį išdžiovinkite orkaitėje, kol šios taps traškios. Išdžiūvusias sutrupinkite į trupinius.

6. Sriubą patiekite su kumpio trupinukais, topinambų traškučiais ir pipirnių daigais.



IŠBANDYKITE: