#1279

Tofu vėrinukai


30 min. (Zzz 1 val.)
4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

300 g tvirto tofu
3–4 „nori“ lapų
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
 
Marinatui:
2 citrinų sulčių
1 šaukšto agavų sirupo
1 šaukšto džiovintų Provanso žolelių
1 šaukšto neaktyvių mielių
1 šaukštelio česnako granulių
Žiupsnelio druskos, pipirų

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Marinatui skirtus produktus sudėkite į maisto smulkintuvą ir malkite iki vientisos kreminės masės. Tofu nusausinkite, supjaustykite pailgomis piršto storio lazdelėmis ir apipylę marinatu palikite bent valandai.

2. Kiekvieną „nori“ lapą sukarpykite į tris vienodas dalis. Sekundei nardinkite lakštą į dubenį su šaltu vandeniu ir į jį susukite pamarinuotą tofu.

3. Susuktus tofu gabalėlius apkepkite aliejuje arba ant grotelių virš žarijų.

4. Keptas tofu lazdeles verkite ant iešmukų kartu su mėgstamomis daržovėmis.



IŠBANDYKITE: