#531

„Tiurlu-giuveč“


1 val. 20 min.
4 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

2 svogūnai
3 pomidorai
4–5 paprikos (galima pasirinkti įvairių spalvų)
1 aitrioji paprika
4–5 bulvės
1 baklažanas
200 g šaldytų (sezono metu – šviežių) šparaginių pupelių
100 ml aliejaus
1 šaukštelis maltų saldžiųjų paprikų
Žalumynų pagal skonį
Druskos
1 aitrioji paprika
4–5 bulvės
1 baklažanas
200 g šaldytų (sezono metu – šviežių) šparaginių pupelių
100 ml aliejaus
1 šaukštelis maltų saldžiųjų paprikų
Žalumynų pagal skonį
Druskos
4–5 paprikos (galima pasirinkti įvairių spalvų)
3 pomidorai
2 svogūnai

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Paruoškite daržoves: kurias reikia – nulupkite ir supjaustykite, kitas – supjaustykite gana stambiai. Svogūnus supjaustykite kubeliais.

2. Dideliame puode įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūnus su aitriąja paprika.

3. Kai svogūnai suminkštės, suberkite likusias daržoves, išskyrus šaldytas pupeles (jei naudojate šviežias pupeles, berkite jas iš karto), užberkite maltos paprikos. Trumpai apkepkite.

4. Įpilkite 300 ml verdančio vandens, uždenkite puodą, nustatykite mažą kaitrą arba įdėkite puodą į orkaitę, ir troškinkite apie 30 min.

5. Tada suberkite šaldytas pupeles. Jei reikia, dar įpilkite puodelį verdančio vandens ir troškinkite apie 15–20 min.

6. Prieš patiekdami užberkite mėgstamų žalumynų.



IŠBANDYKITE: