top of page

Tiramisas su braškėmis ir apelsinų kremu


Tiramisas su braškėmis ir apelsinų kremu, vmg receptas

8 asm.

Gaminimas 20 min.

Zzz 12 val.

Reikia:

  • 350 ml plakamosios grietinėlės

  • 50 g miltelinio cukraus

  • 500 g maskarponės

  • 1 pakuotės biskvitinių sausainių „Savojardi“

  • 150 ml apelsinų sulčių

Kremui:

  • 3 trynių

  • 1 apelsino

  • 50 g cukraus

  • 50 g sviesto

  • 500 g braškių

1. Išspauskite apelsino sultis, nutarkuokite žievelę. 2. Trynius, skirtus apelsinų kremui, sumaišykite su cukrumi, išspaustomis apelsino sultimis ir šaukšteliu tarkuotos apelsino žievelės. Kaitinkite, nustatę mažiausią kaitrą, kol masė sutirštės. Šiek tiek pravėsinkite ir sudėkite sviestą. Išmaišykite. Kremą dėkite į šaldytuvą 1–2 val. 3. Dalį braškių palikite papuošti. 4. Sumaišykite maskarponę su persijotu milteliniu cukrumi ir palengva plakdami pilkite grietinėlę. Plakite, kol pasidarys puri masė, bet stebėkite – neperplakite. 5. Apelsinų sultis supilkite į lėkštutę ir po vieną iš abiejų pusių merkite sausainius. 6. Paruoškite tortinę formą. Į jos dugną dėkite sausainius, paskirstykite sluoksnį maskarponės kremo, pašlakstykite apelsinų kremu ir uždėkite šiek tiek pjaustytų braškių. Pakartokite viską, kol išnaudosite visus produktus. 7. Palikite šaldytuve per naktį. Viršų puoškite atidėtomis braškėmis. 8. Patiekite su KIMBO „Eletto“ kava.

Naujausi įrašai

bottom of page