#976

Tiramisas su braškėmis ir apelsinų kremu


20 minučių (Zzz 12 val.)
8 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

350 ml plakamosios grietinėlės
50 g miltelinio cukraus
500 g maskarponės
1 pakuotės biskvitinių sausainių „Savojardi“
150 ml apelsinų sulčių
 
Kremui:
3 trynių
1 apelsino
50 g cukraus
50 g sviesto
500 g braškių

PARUOšIMO BŪDAS:

• Išspauskite apelsino sultis, nutarkuokite žievelę.

• Trynius, skirtus apelsinų kremui, sumaišykite su cukrumi, išspaustomis apelsino sultimis ir šaukšteliu tarkuotos apelsino žievelės. Kaitinkite, nustatę mažiausią kaitrą, kol masė sutirštės. Šiek tiek pravėsinkite ir sudėkite sviestą. Išmaišykite. Kremą dėkite į šaldytuvą 1–2 val.

• Dalį braškių palikite papuošti.

• Sumaišykite maskarponę su persijotu milteliniu cukrumi ir palengva plakdami pilkite grietinėlę. Plakite, kol pasidarys puri masė, bet stebėkite – neperplakite.

• Apelsinų sultis supilkite į lėkštutę ir po vieną iš abiejų pusių merkite sausainius.

• Paruoškite tortinę formą. Į jos dugną dėkite sausainius, paskirstykite sluoksnį maskarponės kremo, pašlakstykite apelsinų kremu ir uždėkite šiek tiek pjaustytų braškių. Pakartokite viską, kol išnaudosite visus produktus.

• Palikite šaldytuve per naktį. Viršų puoškite atidėtomis braškėmis.

• Patiekite su KIMBO „Eletto“ kava.



IŠBANDYKITE: