#361

Tinginio triufeliukai


35 minutės
20-25 vnt.
Vidutinis

Ingredientai:

1 pakelio sausainių „Gaidelis“
4 šaukštų saldinto sutirštinto pieno
50 g sviesto
50 g juodojo šokolado
½ tarkuotos apelsino žievelės
2 šaukštų cukraus miltelių

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Puodelyje ant lengvos ugnies išlydykite sviestą ir šokoladą. Nuolat maišydami supilkite sutirštintą pieną. Kaitinkite, kol masė taps vientisa, bet neužvirinkite.

2. Sausainius sulaužykite ir sumaišykite su paruošta mase ir tarkuota apelsino žievele.

3. Paruoštą tinginį palaikykite 5–7 minutes. Drėgnomis rankomis formuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Juos apvoliokite cukraus milteliais ir dėkite 0,5 valandos į šaldiklį arba nakčiai į šaldytuvą.

*Rutuliukus galite patiekti dubenyje tarp kankorėžių ar iš pajūrio parsivežtų šakelių.



IŠBANDYKITE: