#1604

Tingieji balandėliai


50 min.
4 asm.
Vidutinis

Ingredientai:

300 g jauno baltagūžio kopūsto
½ svogūno
400 g maltos vištienos
60 g apvirtų ryžių
½ stiklinės smulkintų prieskoninių žolelių (krapai, petražolės, bazilikai, kalendros, mėtos)
Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų
400 g konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse
½ citrinos sulčių
1 šaukštelio medaus

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Kopūstą arba susmulkinkite virtuviniu kombainu, arba sutarkuokite stambia tarka. Svogūną labai smulkiai supjaustykite arba sumalkite mėsmale.
  2. Sumaišykite maltą mėsą, smulkintus kopūstus, ryžius, smulkintas prieskonines žoleles. Pagardinkite druska ir pipirais. Viską labai gerai išmaišykite. Suformuokite kukulius ir dėkite juos į gilią kepimo formą. Galite dėti ir į troškintuvą, bet kukuliai turėtų būti sudėti viena eile.
  3. Į pomidorus įpilkite nepilną stiklinę vandens, citrinos sulčių, įberkite druskos, sudėkite medų ir supilkite viską į indą su kukuliais. Šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 170 °C, ir troškinkite apie 45 min.

 

Daugiau skanių receptų rasite naujausiame žurnalo Verdu ir kepu” numeryje.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found