#551

„Tigrinė“ duona


Gaminimas – 15 min. Zzz – 2,5 val. Kepimas – 40 min.
4–6 asmenims

Ingredientai:

500 g kvietinių miltų (812)
280 ml pieno
Šaukštas cukraus
Šaukštelis druskos
20 g šviežių mielių
50 g sviesto
 
Patepti:
50 g ryžių miltų
50 g pieno
Šaukštelis aliejaus
Šaukštelis cukraus
Žiupsnelis druskos
5–6 g šviežių mielių
Šaukštas cukraus
Šaukštelis druskos
20 g šviežių mielių
50 g sviesto
 
Patepti:
50 g ryžių miltų
50 g pieno
Šaukštelis aliejaus
Šaukštelis cukraus
Žiupsnelis druskos
5–6 g šviežių mielių
280 ml pieno
500 g kvietinių miltų (812)

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Mieles ištirpinkite šiltame piene su cukrumi. Palikite šiltoje vietoje, kad suaktyvėtų.

2. Kai ant tirpalo paviršiaus pasirodys putos, tešlai skirtas likusias sudedamąsias dalis sudėkite į dubenį ir viską minkykite, kol tešla bus glotni ir lygi – maždaug 7–8 min. Suformuokite rutulį, uždenkite dubenį maistine plėvele ir palikite kildinti maždaug 40–45 minutes.

3. Tešlą padalykite į dvi dalis, suformuokite apvalias arba pailgas bandeles, padėkite jas ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir palikite kildinti dar 40 minučių. Tuo pat metu sumaišykite visus produktus, skirtus patepti. Palikite kildinti.

4. Kai duona pakils, minkštu teptuku labai atsargiai patepkite ją iš visų pusių. Kepkite įkaitintoje iki 190 °C orkaitėje 40–45 minutes. Mediniu iešmeliu patikrinkite, ar duona iškepusi.



IŠBANDYKITE: