Reikia:
1 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės
10 g medaus
300 g sviesto
200 g cukraus
3 trynių
500 g miltų
400 g naminio abrikosų džemo
1. Į dubenį berkite persijotus miltus, sudėkite kambario temperatūros sviestą, trynius, cukrų, skystą medų, citrinos žievelę, viską gerai išminkykite ir, suformavę rutulėlį, porai valandų dėkite į šaldytuvą.
2. Padalinkite tešlą į dvi dalis. Vieną, didesnę, dalį iškočiokite ir padenkite ja 30 cm skersmens pyrago formą garbanotais kraštais, pirštais prispausdami prie visų kampelių. Tešlos apačią subadykite šakute.
3. Ant tešlos dėkite abrikosų džemo ir tolygiai paskirstykite palikdami pusę centimetro nuo kepimo formos viršaus.
4. Likusią tešlą iškočiokite, supjaustykite picos peiliuku juostelėmis ir puoškite pyragą. Kepkite iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.