#1122

Tešloje troškintas kalakutienos guliašas su daržovėmis ir grybais


50 minučių
6 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

500 g kalakutienos
1 pakelio sluoksniuotos bemielės tešlos
1 raudonosios paprikos
1 poro
200 g kukurūzų burbuolių
300 g „shiitake“ grybų arba pievagrybių
200 g grietinėlės
3 skiltelių česnako
2 šaukštų kumino
1 kiaušinio
Žiupsnelio sezamų sėklų
Šlakelio alyvuogių aliejus
Druskos, pipirų
Kelių šakelių šviežio čiobrelio
Kelių lauro lapelių

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Papriką supjaustykite stambesniais gabalėliais, porą – pusžiedžiais. Česnaką sutraiškykite ir šiek tiek pasmulkinkite. Kukurūzus supjaustykite stambesniais griežinėliais.
  2. Lengvai apkepkite daržovės su alyvuogių aliejumi. Įdėkite čiobrelio šakelę.
  3. Pasmulkinkite kalakuto guliašinę mėsą.
  4. Apkeptas daržoves perdėkite į kepimo skardelę, o kalakutą kepkite toje pačioje keptuvėje, kur kepė daržovės. Pagardinkite druska ir pipirais bei lauro lapu ir kuminu. Sudėkite ir „shiitake“ grybus. Viską gerai pakepinkite, supilkite grietinėlę ir perdėkite į skardą su daržovėmis.
  5. Skardą uždenkite sluoksniuotos tešlos lapeliais. Tešlą subadykite ir ištepkite kiaušinio plakiniu, pabarstykite sezamų sėklomis. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 25 min.


IŠBANDYKITE: