#613

„Teriyaki“ vištų sparneliai su ryžiais, špinatais ir žemės riešutais


Gaminimas 5 min. Kepimas 40 min.
4 asm.
Lengvas

Ingredientai:

800 g KEKAVA marinuotų vištienos sparnelių petukų kinietiškame teriyaki ir česnakų marinate
200 g ryžių
400 g špinatų
80 g žemės riešutų
100 ml aliejaus kepti
4 skiltelės česnako
2 šaukštai sojos padažo
2 šaukštai baltojo vyno acto
Druskos
½ šaukštelio tarkuoto šviežio imbiero
1–2 šaukšteliai sezamų

PARUOšIMO BŪDAS:

Azijietiškai. O dar – greitai ir paprastai. Keli judesiai, ir jūs renkate komplimentus net iš pačių pačiausių gurmanų.

 

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite KEKAVA marinuotus vištienos sparnelių petukus kinietiškame teriyaki ir česnakų marinate. Pašlakstykite aliejumi ir šaukite kepti.

2. Išvirkite ryžius, laikykite šiltai. Sezamus trumpai paskrudinkite sausoje keptuvėje.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite žemės riešutus ir kepkite, kol taps gražiai auksiniai. Išimkite.

4. Suberkite smulkintus česnaką ir imbierą, špinatus, permaišykite, supilkite sojos padažą ir baltojo vyno actą, vėl permaišykite, suberkite ryžius ir žemės riešutus, vėl permaišykite ir nukaiskite.

5. Į lėkštę dėkite ryžių, ant viršaus – sparnelius ir pabarstykite skrudintomis sezamų sėklomis.



IŠBANDYKITE: