#1100

Tartos su cukinijų kepurėle


40 min.
6-8 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

125 g varškės
3 kiaušinių
100 g sviesto
300 g miltų
1 šaukšto rudojo cukraus
1 kupino šaukšto kepimo miltelių
1 šaukštelio druskos
1 šaukštelio juodgrūdžių
1 cukinijos (300–350 g)
½ citrinos sulčių
2–3 šakelių mėtų

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Paruoškite formeles tartoms.

2. Varškę sutrinkite trintuvu kartu su minkštu sviestu ir cukrumi. Palaipsniui sumaišykite su kiaušiniais, druska. Suberkite miltus, juodgrūdes ir kepimo miltelius. Viską sumaišykite, sudėkite į paruoštas tartalečių formeles. Kepkite apie 20 min. iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje.

3. Cukiniją sutarkuokite, sudėkite į sietą ir nuvarvinkite atliekamą skystį. Smulkiai supjaustykite mėtas. Cukinijas pašlakstykite citrinos sultimis ir pabarstykite druska. Sumaišykite su mėtomis.

4. Ant iškepusių tartų sudėkite pamarinuotas cukinijas.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: