top of page

Tartaletė su ledais ir braškėmis


Reikia:

Tešlai:

  • 50 g sviesto

  • 2 šaukštų cukraus

  • 80 g miltų

  • 1 kiaušinio trynio

Plikytam kremui:

  • 1 pakelio vanilinio pudingo

  • 1 stiklinės pieno

  • ½ stiklinės grietinėlės

  • 1 apelsino sulčių

  • 3 šaukštų pasiflorų tyrės (arba sirupo)

  • 2 šaukštų cukraus

  • 3 šaukštų konjako

  • ¼ ananaso

  • 200 g šviežių braškių

  • Granato sėklų

  • „Karališkų“ PANAKOTA ledų


1. Ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų ir maišykite, kad jis ištirptų. Įdėkite trynį, išmaišykite. Po truputį berkite miltus ir užminkykite tešlą.

2. Tešla išklokite kepimo formos dugną ir šonus (18 cm skersmens). Dėkite valandai į šaldytuvą.

3. Tešlą užklokite aliuminio folija, priberkite žirnių ir dėkite kepti. Kepkite 180 °C orkaitėje apie 20–25 min. Žirnius su folija nuimkite. Atvėsinkite pagrindą.

4. Kremui: 1/3 stiklinės pieno sumaišykite su pudingo milteliais ir cukrumi.

5. Likusį pieną užvirkite su grietinėle. Nukelkite nuo viryklės ir lėtai supilkite pieną su pudingo milteliais. Gerai išmaišykite ir šiek tiek pakaitinkite, kad sutirštėtų.

6. Į sutirštėjusią masę supilkite apelsinų sultis, pasiflorų tyrę ir konjaką. Masę gerai išplakite plaktuvu ir supilkite ant pagrindo.

7. Viršų papuoškite šviežiomis braškėmis, ananasu ir mėtų lapeliais.

8. Kelioms valandoms įdėkite į šaldytuvą.

Naujausi įrašai

bottom of page