4 asm.
Gaminimas 30 min.
Kepimas 1 val. 30 min.
Orkaitės t-ra 150 °C
Zzz 1 val.
Reikia:
1 pak. SANTA MARIA indiško TANDOORI prieskonių mišinio
3 valg. š. rapsų aliejaus
2 valg. š. citrinų sulčių
1 arb. š. SANTA MARIA akmens druskos malūnėlyje
2 susmulkintų skiltelių česnako
1 kg ėrienos
„Cacik“ – turkiškas „Tzatziki“:
300 ml lieso turkiško jogurto
1 nulupto ir sutarkuoto agurko
1 sutarkuotos skiltelės česnako
1 valg. š. šviežių susmulkintų mėtų
1 arb. š. citrinų sulčių
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
Patiekiant reikės:
1 ryšulėlio šviežių kalendrų
Pitos
1. Paruoškite ėrienos marinatą sumaišydami indišką TANDOORI prieskonių mišinį su aliejumi, citrinų sultimis, druska ir česnaku.
2. Įdėkite ėrieną į plastikinį maišelį ir supilkite marinatą. Išspauskite iš maišelio visą orą ir sandariai uždarykite. Įdėkite į šaldytuvą bent vienai valandai, bet geriausia palaikyti pernakt.
3. Išimkite mėsą ir palaukite, kol ji sušils iki kambario temperatūros. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Įdėkite kepamą mėsą į karščiui atsparų indą ir aptepkite visą mėsą marinatu. Įdėkite į orkaitę ir kepkite apie 1,5 val.
4. Iškepta mėsa turėtų būti rožinės spalvos, apie 58 °C temperatūros, įsmeigus mėsos termometrą.
5. Išimkite mėsą iš orkaitės. Prieš pjaustydami palikite ją pailsėti bent 15 min.
6. Supjaustykite plonais gabalėliais ir sudėkite į pitą. Paruoškite „Cacik“ dubenyje sumaišydami jogurtą, agurką, druską, česnaką, mėtas, citrinų sultis ir alyvuogių aliejų.
Patarimas! Patiekite su smulkintomis kalendromis, avokadais, citrinų sultyse marinuotais raudonaisiais svogūnais, fetos sūrio ir pomidorų gabaliukais.