#

„Tagliatelle“ su bobausiais ir daržovėmis pagal M. Žymantą


1 val.
2 porcijos
Vidutinis

Ingredientai:

8 lizdelių „tagliatelle“
2 čoriso dešrelių
Saujos virtų bobausių
1 vidutinio dydžio morkos
8 žaliųjų smidrų
8–10 geltonųjų vyšninių pomidorų
100 ml grietinėlės
50 gr „Parmigiano reggiano“ sūrio
1 vidutinio dydžio mėlynojo svogūno
Laiškinio česnako
Pipirų ir druskos pagal skonį
2 čoriso dešrelių
Saujos virtų bobausių
1 vidutinio dydžio morkos
8 žaliųjų smidrų
8–10 geltonųjų vyšninių pomidorų
100 ml grietinėlės
50 gr „Parmigiano reggiano“ sūrio
1 vidutinio dydžio mėlynojo svogūno
Laiškinio česnako
Pipirų ir druskos pagal skonį
8 lizdelių „tagliatelle“

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Morką nuskuskite, supjaustykite smulkiais kubeliais. Kietuosius smidrų galus nulaužkite, likusią dalį supjaustykite įstrižai, maždaug pusės centimetro dydžio gabalėliais. Viršūnėles pasilikite papuošti.

2. Daržoves trumpai (apie 1 minutę) apvirkite pasūdytame vandenyje ir išgriebkite į šaltą vandenį. Kai atvės, gerai nuvarvinkite.
3. Dešreles nulupkite ir rankomis suplėšykite maždaug 1 centimetro dydžio gabalėliais.

4. Pomidoriukų viršūnėlėse padarykite negilias X formos įpjovas. Tiesiog įpjaukite odelę.

5. Svogūną nulupkite ir supjaustykite 3–4 milimetrų storio juostelėmis. Pjaustykite ne griežinėliais, o juostelėmis, svogūnas ne taip greitai sukeps.

6. Išvirkite makaronus kaip nurodyta ant pakuotės. Nupilkite vandenį, šiek tiek jo pasilikdami padažui. Palikite makaronus sietelyje (galite perpilti šaltu vandeniu ir gerai išmaišyti su šaukštu aliejaus). Svarbu, kad nesuliptų.

7. Ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite keptuvę, įpilkite šlakelį aliejaus ir sudėkite čoriso dešreles. Kai jos lengvai apskrus, sudėkite svogūną ir pakepkite, kol taps permatomas. Sudėkite daržoves, bobausius, pamaišykite ir tuomet sudėkite makaronus.

8. Supilkite grietinėlę, įdėkite vyšninius pomidorus, gerai išmaišykite ir šiek tiek sumažinkite ugnį. Jei matote, kad padažas per tirštas – įpilkite vandens, kuriame virėte makaronus.

9. Pagal skonį įdėkite druskos ir pipirų. Nepersistenkite su druska, nes dar laukia sūris. Palikite troškintis 2–3 minutėms.
10. Kol makaronai šyla, smulkiai supjaustykite laiškinį česnaką.

11. Dėkite makaronus į gilią lėkštę, pasistenkite, kad smidrų viršūnėlės atsidurtų viršuje, užtarkuokite „Parmigiano reggiano“ ir apibarstykite laiškiniu česnaku.

 

Virtuvės šefo Martyno Žymanto patarimas: vietoje čoriso dešrelių galite naudoti šalto rūkymo šoninę, o vietoje „Parmigiano reggiano“ – beveik bet kurį kitą kietą sūrį, tačiau jei nusprendėte pasidaryti sau šventę ir nusipirkote čoriso, nepagailėkite keliolikos papildomų centų ir išleiskite juos tikram „Parmigiano reggiano“.

Vietoje „tagliatelle“ galite naudoti bet kuriuos kitus makaronus.



IŠBANDYKITE: