#112

Svogūnų džemas


50 minučių
4-5 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

500 g raudonųjų svogūnų
1 šaukšto aliejaus
1 šaukšto sviesto
40 g rudojo cukraus
15 g čiobrelių
150 ml raudonojo vyno
50 ml balzaminio acto

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Nulupkite svogūnus ir kuo ploniau supjaustykite.

2. Dideliame puode įkaitinkite aliejų ir sviestą.

3. Sudėkite svogūnus į puodą, ant vidutinės kaitros pakepinkite apie 10 minučių.

4. Supilkite cukrų, čiobrelius, druską ir pakaitinkite apie pusvalandį, kol išgaruos skystis.

5. Skysčiui išgaravus, supilkite vyną bei balzamin actą ir pakaitinkite dar apie 6 minutes, kol džemas sutirštės.

6. Atvėsinkite ir ragaukite su BUITEMAN sausainiais su saulėje dž. pomidorais.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: