#1305

Sviestinis keksas su obuoliais ir cinamonu


Gaminimas 20 min. Kepimas 50–60 min. Stingdymas 1 val.
8 asm.

Ingredientai:

200 g sviesto
180 g cukraus
4 kiaušinių
120 g miltų
80 g maltų migdolų
2 nubrauktų šaukštelių kepimo miltelių
2 obuolių
1 šaukštelio cinamono
Miltelinio cukraus (pabarstyti)

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Paruoškite keksinę (10×24 cm) formą.
  2. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi iki purios masės, nuolatos maišydami įmuškite po vieną kiaušinį.
  3. Miltus persijokite ir sumaišykite su migdolais bei kepimo milteliais.
  4. Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su cinamonu, o po to – ir su miltais.
  5. Sviesto ir kiaušinių masę atsargiai sumaišykite su miltų mišiniu.
  6. Kepkite apie 60 min.
  7. Ar keksas iškepęs, tikrinkite mediniu iešmeliu. 5 min. keksą aušinkite formoje, paskui – ant grotelių.
  8. Pabarstykite milteliniu cukrumi.

 

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found