#1707

Švediški pusiniai lietiniai („pannkakor“)


45 min. (Zzz 30 min.)
4-6 asm.
Vidutinis

Ingredientai:

3 kiaušinių (L arba XL)
700 ml pieno
250 g miltų
Žiupsnelio druskos
Sviesto (kepti)

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Visus produktus sudėkite į plaktuvo indą ir suplakite.
  2. Tešlą būtinai palikite 30 min. pastovėti.
  3. Įkaitinkite keptuvę, plonu sluoksniu patepkite ją sviestu, įpilkite tešlos. Pakreipdami keptuvę į vieną ir kitą pusę paskirstykite tešlą lygiu sluoksniu.
  4. Kepkite atidžiai stebėdami ir nustatę gana didelę kaitrą. Jei matote, kad lietinis pradeda degti, sumažinkite kaitrą.
  5. Kai lietinio paviršius sutvirtės, sulenkite lietinį ir stipriau apkepkite iš abiejų pusių – lietiniai turi būti paskrudę. Patiekite juos su milteliniu cukrumi arba kitais priedais.
  6. Iš šios tešlos taip pat galima kepti tradicinius ketvirtadieninius blynelius, kurie yra patiekiami kartu su žirnių sriuba.

Daugiau skanių receptų ieškokite naujame žurnalo „Verdu ir kepu” numeryje.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found