#460

Švediški kukuliai


25 minutės
4 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

16 mėgstamų kukulių
3–4 riekelės rūkytos šoninės
100 g neriebios grietinės
ryšelis krapų
½ citrinos sulčių
žiupsnelis tarkuotos citrinos žievelės
1 šaukštas spanguolių
druskos

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Šoninę smulkiai supjaustykite ir pakepinkite, nustatę mažą kaitrą. Į tą pačią keptuvę sudėkite kukulius, įpilkite apie 100 ml vandens, uždenkite ir juos pašildykite.

2. Suberkite spanguoles ir lengvai patraiškykite šakute. Supjaustykite krapus.

3. Į keptuvę sukrėskite grietinę ir išmaišykite, kaitinkite, kol grietinė lengvai sutirštės. Suberkite krapus, citrinos žievelę, įpilkite citrinos sulčių pagal skonį, jei reikia, įberkite druskos. Išmaišykite.

4. Patiekite su bulvių koše.



IŠBANDYKITE: