#553

Sūrio pyragas su baltuoju šokoladu


Gaminimas 15 min. Kepimas 1 val.
6-8 asmenims
Vidutinis


Rekomenduojame:

RANKINIS MAIŠYTUVAS „Philips“

Galingas „Philips“ rankinis maišytuvas, kuriame įmontuotas 800 W variklis, o intuityvaus valdymo „SpeedTouch“ mygtukas leidžia lengvai valdyti – kuo stipriau spausite, tuo didesnė galia bus naudojama. Prie maišytuvo pridėtas 1000 ml kapoklis leis sukapoti didelius mėsos, žuvies, riešutų ar daržovių kiekius.

Nemaloniausia, kai smulkinant produktus, apsitaškoma. Naudojant šį įrenginį, to nenutiks, nes smulkintuvo antgalio apatinėje dalyje sumontuotas bangos formos ašmenų apsauga.

 

www.philips.lt

Ingredientai:

Pagrindui:
80 g migdolų
6–8 minkštos datulės
 
Sūrio masei:
600 g kreminio sūrio
200 g baltojo šokolado
50 g cukraus
2 kiaušiniai
1 šaukštas miltų
 
Sūrio masei:
600 g kreminio sūrio
200 g baltojo šokolado
50 g cukraus
2 kiaušiniai
1 šaukštas miltų
6–8 minkštos datulės
80 g migdolų
Pagrindui:

PARUOšIMO BŪDAS:

Veidmainis veidmainis… Tai juodas, tai baltas… Sūrio pyragą galima gaminti ir su vienu, ir su kitu. Mes pasirinkome baltąjį.

 

1. Orkaitę įkaitinkite iki 150 °C. Apvalią 18 cm skersmens formą išklokite kepimo popieriumi.

2. Migdolus susmulkinkite smulkintuvu, įdėkite datules ir viską susmulkinkite. Šia mase išklokite formos apačią. Gerai prispauskite.

3. Ištirpinkite baltąjį šokoladą.

4. Sūrį sumaišykite su baltuoju šokoladu, po to suberkite cukrų, išmaišykite.

5. Įkulkite kiaušinius, vėl išmaišykite ir suberkite miltus. Svarbu neprisotinti masės oru, tad maišyti reikia lėtai šaukštu arba mentele, neplakti.

6. Sūrio masę užpilkite ant pagrindo. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie valandą. Sūrio pyragą aušinkite orkaitėje, po to ištraukite. Iš formos išimkite tik visiškai ataušusį, geriausia – po nakties, praleistos šaldytuve. Mes viršų pabarstėme tarkuotu juoduoju šokoladu.



IŠBANDYKITE: