8-10 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 1 val.
Orkaitės t-ra 140 °C
Reikia:
Pagrindui:
80 g sausainių
80 g migdolų
6–8 drėgnų, mėsingų datulių
80 g sviesto
Sūrio masei:
100 ml aviečių tyrės
700 g sūrio „Philadelphia“
200 g islandiško jogurto „skyr“
70 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
1 šaukštelio tarkuotos citrinų žievelės
½ citrinos sulčių
3 kiaušinių
70 g krakmolo
100 g baltojo šokolado
1. Orkaitę įkaitinkite iki 140 °C. Apvalią 22 cm skersmens formą išklokite kepimo popieriumi. Sausainius ir migdolus susmulkinkite smulkintuvu iki kruopelyčių, supilkite sviestą ir išmaišykite. Šia mase išklokite formos apačią. Gerai prispauskite. Ištirpinkite šokoladą, išmaišykite su aviečių tyre, kad išeitų glotni masė.
2. Sudėkite į dubenį sūrį, jogurtą, įmuškite kiaušinius, suberkite DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“, citrinos žievelę, supilkite citrinos sultis ir viską išmaišykite, neplakite, pabaigoje įmaišykite krakmolą. Turi išeiti lygi glotni masė.
3. Ant pagrindo supilkite sūrio masę. Aviečių ir šokolado masę pilkite nedidelėmis porcijomis ant viršaus ir mediniu iešmeliu darykite raštus. Išlyginkite viršų, formą su pyragu numetę ant stalo iš maždaug 2–3 cm aukščio.
4. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie valandą. Pyragą aušinkite formoje.