#1041

Sūrio keksas su šokoladu ir kriaušėmis


1 valanda
8 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

75 g sviesto
175 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio plius“
300 g grietinėlės tipo sūrio („Philadelphia“, „Bonjour“ ar pan.)
3 kiaušinių
200 g miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
100 g tarkuoto juodojo šokolado
2 tvirtų kriaušių

PARUOšIMO BŪDAS:

• Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Patepkite sviestu ir pabarstykite miltais stačiakampę kekso formą (11×22 cm).

• Minkštą sviestą plakite su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio plius“. Pamažu sudėkite grietinėlės sūrį, po vieną pilkite trynius.

• Baltymus išplakite iki standžių putų.

• Persijokite miltus su kepimo milteliais. Dalį miltų sumaišyti su kiaušinių-sūrio mase, po to sudėkite dalį baltymų, atsargiai permaišykite, suberkite likusius miltus ir sudėkite likusius baltymus. Vėl atsargiai permaišykite.

• Tešlą padalinkite į dvi dalis, į vieną dalį įmaišykite tarkuotą šokoladą.

• Kriaušes supjaustykite riekelėmis.

• Tešlą su šokoladu sukrėskite į formą. Ant viršaus sudėliokite pusę kriaušių riekelių, užpilkite likusią tešlą ir vėl sudėliokite kriaušių riekeles. Kepkite ~45–50 min.

• Ar keksas iškepęs, patikrinkite mediniu iešmeliu. Pirmąsias 10 min. vėsinkite keksą formoje, po to – ant grotelių.



IŠBANDYKITE: