#549

Sūrio ir cukinijų keksas


1 val. 15 min.
6–8 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

1 cukinijos (300–350 g)
100 g tarkuoto fermentinio sūrio
1 vidutinio dydžio morkos
5 kiaušinių
100 ml aliejaus
50 g moliūgų sėklų
1 šaukštelio Provanso žolelių
300 g MALSENOS kvietinių miltų KARALIŠKI (a. r., 405 D)
1 kupino šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelio druskos

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Pailgą kekso formą (11 x 33 cm) išklokite kepimo popieriumi.

2. Sutarkuokite morką ir cukiniją. Cukiniją nuspauskite. Moliūgų sėklas paskrudinkite.

3. Atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite iki standžių putų, supilkite trynius, išmaišykite, po to supilkite aliejų ir taip pat išmaišykite.

4. MALSENOS kvietinius miltus KARALIŠKI sumaišykite su moliūgų sėklomis, druska ir kepimo milteliais. Suberkite mišinį į kiaušinių ir aliejaus masę, lengvai išmaišykite. Pabaigoje sukrėskite daržoves ir sūrį. Išmaišykite.

5. Tešlą sudėkite į formą ir kepkite 70 min. 180 °C temperatūroje. Patikrinkite, ar iškepęs pyragas, mediniu iešmeliu.

 

Visus ingredientus šiam receptui rasite: www.barbora.lt/vmgkeksas



IŠBANDYKITE: