top of page

Sūrio ir cukinijų keksas


Sūrio ir cukinijų keksas, vmg receptas

6-8 asm.

Gaminimas 5 min.

Kepimas 1 val. 10 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 1 cukinijos (300–350 g)

  • 100 g tarkuoto fermentinio sūrio

  • 1 vidutinio dydžio morkos

  • 5 kiaušinių

  • 100 ml aliejaus

  • 50 g moliūgų sėklų

  • 1 šaukštelio Provanso žolelių

  • 300 g kvietinių miltų (a. r., 405 D)

  • 1 kupino šaukštelio kepimo miltelių

  • 1 šaukštelio druskos

1. Pailgą kekso formą (11 x 33 cm) išklokite kepimo popieriumi.

2. Sutarkuokite morką ir cukiniją. Cukiniją nuspauskite. Moliūgų sėklas paskrudinkite.

3. Atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite iki standžių putų, supilkite trynius, išmaišykite, po to supilkite aliejų ir taip pat išmaišykite.

4. MALSENOS kvietinius miltus KARALIŠKI sumaišykite su moliūgų sėklomis, druska ir kepimo milteliais. Suberkite mišinį į kiaušinių ir aliejaus masę, lengvai išmaišykite. Pabaigoje sukrėskite daržoves ir sūrį. Išmaišykite.

5. Tešlą sudėkite į formą ir kepkite 70 min. 180 °C temperatūroje. Patikrinkite, ar iškepęs pyragas, mediniu iešmeliu.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page