#315

Sūdytos lašišos su apelsinais ir krapais


10 minučių + 1 para
10-12 porcijų
Lengvas

Ingredientai:

800 g lašišų filė su oda
3 šaukštų jūros druskos
1 šaukšto cukraus
50 ml degtinės
50 ml apelsinų sulčių
1 šaukšto tarkuotos apelsinų žievelės
1 ryšelio krapų

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Apžiūrėkite lašišų filė, ar nėra kaulų. Jei yra, išimkite specialiu pincetu.

2. Į indą įberkite dalį druskos. Lašišas sudėkite oda į apačią.

3. Užberkite druskos, cukraus, pašlakstykite degtine ir apelsinų sultimis. Žuvis lengvai įtrinkite.

4. Krapus smulkiai supjaustykite. Lašišų filė gausiai pabarstykite krapais, apelsinų žievele.

5. Indą uždenkite ir laikykite šaldytuve 1 parą. Per tą laiką žuvis kelis kartus apverskite.

*Jei nesuvartojote žuvies per 2-3 dienas, galite ją užšaldyti, suvynioję į maistinę plėvelę.



IŠBANDYKITE: