#

Sūdyta lašiša su žalumynais


Paruošimas 10 minučių. Sūdymas 24 valandos.
Lengvas

Ingredientai:

1 kg lašišos filė
2 šaukštų druskos
1 šaukštelio cukraus
žiupsnelio grūstų juodųjų pipirų
apie 50 g prieskoninių žolelių (krapų, petražolių, rozmarinų)
1 kg lašišos filė
2 šaukštų druskos
1 šaukštelio cukraus
žiupsnelio grūstų juodųjų pipirų
apie 50 g prieskoninių žolelių (krapų, petražolių, rozmarinų)

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Žuvį padėkite ant kepimo popieriaus odele į apačią.
  2. Pagardinkite druska, cukrumi ir pipirais.
  3. Kuo smulkiau supjaustykite žalumynus ir taip pat suberkite ant lašišos.
  4. Suvyniokite žuvį į popierių ir įdėkite į plastikinį maišelį.
  5. Laikykite šaldytuve ne trumpiau nei 24 val.
  6. Supjaustykite plonais griežinėliais ir ragaukite su salotomis arba su sumuštiniais.


IŠBANDYKITE: