#

Sūdyta lašiša su citrusais ir burokėliais


Paruošimas 15 minučių. Sūdymas 24 valandos.
Lengvas

Ingredientai:

1 kg lašišos filė
2 šaukštų druskos
1 šaukštelio cukraus
žiupsnelio grūstų juodųjų pipirų
apie 300 g burokėlių
1 apelsino
1 citrinos
2 žaliųjų citrinų

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Žuvį padėkite ant kepimo popieriaus odele į apačią.
  2. Pagardinkite druska, cukrumi ir pipirais.
  3. Burokėlius nulupkite ir smulkiai sutarkuokite.
  4. Nutarkuokite citrusų žieveles, sumaišykite su burokėliais ir sudėkite ant lašišos.
  5. Suvyniokite žuvį į popierių ir įdėkite į plastikinį maišelį.
  6. Laikykite šaldytuve ne trumpiau nei 24 val.
  7. Supjaustykite plonais griežinėliais ir ragaukite su salotomis arba sumuštiniais.


IŠBANDYKITE: