#

Sūdyta lašiša su avietėmis


Paruošimas 10 minučių. Sūdymas 24 valandos.
Lengvas

Ingredientai:

1 kg lašišos filė
2 šaukštų druskos
1 šaukštelio rūkytos paprikos
žiupsnelio grūstų juodųjų pipirų
apie 200 g aviečių (šviežių arba šaldytų)
apie 200 g aviečių (šviežių arba šaldytų)
žiupsnelio grūstų juodųjų pipirų
1 šaukštelio rūkytos paprikos
1 kg lašišos filė
2 šaukštų druskos

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Žuvį padėkite ant kepimo popieriaus odele į apačią.
  2. Pagardinkite druska, rūkyta paprika ir pipirais.
  3. Suvyniokite žuvį į popierių ir įdėkite į plastikinį maišelį.
  4. Laikykite šaldytuve ne trumpiau nei 24 val.
  5. Po 24 val. ant lašišos uždėkite sluoksnį smulkintų aviečių ir palaikykite bent valandą prieš patiekdami.
  6. Supjaustykite plonais griežinėliais ir ragaukite su salotomis arba skrebučiais su avokadais.


IŠBANDYKITE: