#759

Štolenas


1 valanda 30 minučių
Vidutinis

Ingredientai:

450 g miltų (405 D)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
150 g geltonųjų razinų
150 g džiovintų spanguolių
300 g smulkintų migdolų
100 g apelsinų ir citrinų cukatų
50 ml brendžio
100 g miltelinio cukraus
150 g minkšto sviesto
250 g varškės
3 kiaušiniai
Žiupsnelis druskos
1 šaukštas prieskonių meduoliams mišinio
75 g ištirpinto sviesto patepti
50–70 g miltelinio cukraus pabarstyti
450 g miltų (405 D)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
150 g geltonųjų razinų
150 g džiovintų spanguolių
300 g smulkintų migdolų
100 g apelsinų ir citrinų cukatų
50 ml brendžio
100 g miltelinio cukraus
150 g minkšto sviesto
250 g varškės
3 kiaušiniai
Žiupsnelis druskos
1 šaukštas prieskonių meduoliams mišinio
75 g ištirpinto sviesto patepti
50–70 g miltelinio cukraus pabarstyti

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Razinas, džiovintas spanguoles ir cukatas užpilkite brendžiu ir palikite pastovėti bent 30 min (kuo ilgiau, tuo geriau). Sumaišykite miltus, druską, miltelinį cukrų, prieskonius meduoliams, smulkintus migdolus ir kepimo miltelius.

2. Mišinį su miltais greitai sumaišykite su minkštu sviestu, varške ir kiaušiniais, galiausiai suberkite išmirkytus džiovintus vaisius.

3. Suformuokite pailgą paplotėlį, užlenkite vieną kraštą ant kito ir padėkite ant išklotos kepimo popieriumi skardos. Kepkite iki 175 ° C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Ar iškepė, patikrinkite mediniu iešmeliu. Karštą štoleną patepkite sviestu ir gausiai pabarstykite milteliniu cukrumi.

4. Galite valgyti iš karto, o galima suvynioti į kepimo popierių, po to – į aliuminio foliją ir palikti brandintis 7–10 dienų. Prieš patiekdami dar kartą apibarstykite milteliniu cukrumi.



IŠBANDYKITE: