#125

Stintų užkandis pagal Aldoną Gečienę


1 val. 30 min.
4 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

250 g stintoms užpilti + 100 g kepti
1 šaukšto miltų
druskos, pipirų
2 šaukštų aliejaus
15 g želatinos
30 ml vandens
 
Kietojo sūrio tešlai:
25 g kietojo sūrio
½ kiaušinio
45 g miltų
25 g margarino arba aliejaus
 
Šviežių daržovių salotoms:
150 g šviežių ridikėlių
8 svogūno laiškų
žiupsnelio šviežių krapų
2 šaukštų grietinės
druskos, pipirų

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Stintas išvalykite, pagardinkite druska ir pipirais ,apvoliokite miltuose ir iškepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje (8 atidėkite papuošti). Nusausinkite ant popierinės servetėlės.

2. Želatiną užpilkite šaltu virintu vandeniu ir palikite išbrinkti.

3. Į puodą supilkite 300 ml vandens, įdėkite druskos, pipirų žirnelių, krapų kotų, laurų lapų ir ant lengvos ugnies išvirkite sultinį. Perkoškite.

4. Į perkoštą sultinį sudėkite išbrinkusią želatiną ir, maišydami ją, ištirpinkite.

5. Į pasirinktą formelę sluoksniais sudėkite stintas ir užpilkite paruošta želė.
Formelę įstatykite į šaldytuvą, kad sustingtų. Kai sustings, išimkite iš formelės.

6. Tešlos traškučiams: iš nurodytų produktų užminkykite tešlą, pastatykite į šaldytuvą valandai. Tešlą plonai iškočiokite ir išpjaukite norimos formos traškučius. Juos kepkite 180 °C orkaitėje 3–5 min.

7. Salotoms: susmulkinkite ridikėlius, krapus ir svogūnus, pagardinkite druska, pipirais, uždėkite grietinės ir išmaišykite.

8. Į lėkštes dėkite po gabalėlį stintos užpiltinės, salotų, po dvi keptas stintas, papuoškite sūrio tešlos traškučiais ir šviežiais lapiniais ridikėliais.



IŠBANDYKITE: