top of page

Stintos su krienų majonezu


Reikia:

  • 2 šaukštų miltų

  • 1 šaukšto smulkiai tarkuoto kietojo sūrio

  • 200 ml aliejaus (kepti)

  • Majonezui:

  • 2 kiaušinių trynių

  • 100 ml aliejaus

  • druskos

  • 5 g kalmarų rašalo

  • Krapų druskai:

  • 40 g krapų

  • 40 g druskos

  • Grietinei su krienais:

  • 100 g grietinės

  • 50 g grietinėlės

  • 15 g konservuotų krienų

  • Salotoms:

  • 2 saujų mėgstamų salotų lapų

  • 8 svogūno laiškų

  • 8 ridikėlių

  • šlakelio rapsų aliejaus

  • Pagardinimui:

  • gabalėlio šviežio krieno


1. Išvalykite stintas, apvoliokite miltų ir sūrio mišinyje. Keptuvėje įkaitintame aliejuje ant vidutinės ugnies kepkite tol, kol taps traškios ir sausos. Iškeptas išgriebkite ant popierinių servetėlių, kad nugertų riebalų perteklių.

2. Majonezui: kiaušinio trynius gerai išplakite su druska ir trupučiu citrinų sulčių. Labai iš lėto pilkite aliejų ir plakite toliau, kol gausite majonezą.

3. Majonezą padalykite pusiau. Į pusę įdėkite kalmarų rašalo ir gerai išmaišykite.

4. Krapų druskai: nuplikykite krapus. Tada perliekite juos labai šaltu vandeniu ir gerai nusausinkite .Dėkite juos į virtuvinio kombaino indą ir sutrinkite. Suberkite druską ir baikite trinti. Gautą krapų druską plonai paskleiskite ant kepimo popieriaus ir lengvai padžiovinkite.

5. Grietinei su krienais: sumaišykite grietinę, grietinėlę ir krienus. Palikite valandai pastovėti. Tada pertrinkite per sietelį. Gautą masę sudėkite į flakonėlį. Užtaisykite jį vienu balionėliu ir purkškite grietinę. (jei flakonėlio neturite,grietinę galėsite padėti tiesiog šaukštu arba išspausti per konditerinį maišelį.

6. Salotoms: sumaišykite lapus, svogūno laiškus ir ridikėlius.

7. Į lėkštę dėkite keptas stintas, šalia geltono ir juodo majonezo – salotas, pagardintas rapsų aliejumi. Patiekalą pagardinkite krapų druska, grietine su krienais ir šviežiu tarkuotu krienu.

Naujausi įrašai

bottom of page