Reikia:
2 šaukštų miltų
1 šaukšto smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
200 ml aliejaus (kepti)
Majonezui:
2 kiaušinių trynių
100 ml aliejaus
druskos
5 g kalmarų rašalo
Krapų druskai:
40 g krapų
40 g druskos
Grietinei su krienais:
100 g grietinės
50 g grietinėlės
15 g konservuotų krienų
Salotoms:
2 saujų mėgstamų salotų lapų
8 svogūno laiškų
8 ridikėlių
šlakelio rapsų aliejaus
Pagardinimui:
gabalėlio šviežio krieno
1. Išvalykite stintas, apvoliokite miltų ir sūrio mišinyje. Keptuvėje įkaitintame aliejuje ant vidutinės ugnies kepkite tol, kol taps traškios ir sausos. Iškeptas išgriebkite ant popierinių servetėlių, kad nugertų riebalų perteklių.
2. Majonezui: kiaušinio trynius gerai išplakite su druska ir trupučiu citrinų sulčių. Labai iš lėto pilkite aliejų ir plakite toliau, kol gausite majonezą.
3. Majonezą padalykite pusiau. Į pusę įdėkite kalmarų rašalo ir gerai išmaišykite.
4. Krapų druskai: nuplikykite krapus. Tada perliekite juos labai šaltu vandeniu ir gerai nusausinkite .Dėkite juos į virtuvinio kombaino indą ir sutrinkite. Suberkite druską ir baikite trinti. Gautą krapų druską plonai paskleiskite ant kepimo popieriaus ir lengvai padžiovinkite.
5. Grietinei su krienais: sumaišykite grietinę, grietinėlę ir krienus. Palikite valandai pastovėti. Tada pertrinkite per sietelį. Gautą masę sudėkite į flakonėlį. Užtaisykite jį vienu balionėliu ir purkškite grietinę. (jei flakonėlio neturite,grietinę galėsite padėti tiesiog šaukštu arba išspausti per konditerinį maišelį.
6. Salotoms: sumaišykite lapus, svogūno laiškus ir ridikėlius.
7. Į lėkštę dėkite keptas stintas, šalia geltono ir juodo majonezo – salotas, pagardintas rapsų aliejumi. Patiekalą pagardinkite krapų druska, grietine su krienais ir šviežiu tarkuotu krienu.