#124

Stintos su briuseliniais kopūstais ir perliniais svogūnais pagal Deivydą Praspaliauską


2 val.
4 asmenims
Sudetingas

Ingredientai:

12 stintų
12 svogūno laiškų
1 šaukšto aliejaus
1 šaukšto sviesto
druskos
12 briuselinių kopūstų
 
Kopūstų marinatui:
1 šaukštelio medaus
1 šaukštelio garstyčių
1 šaukštelio citrinų sulčių
1 šaukšto šaltalankių sulčių arba aliejaus
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
druskos
8 perlinių svogūnėlių
8 ridikėlių
 
Ridikėlių marinatui:
100 ml obuolių acto
100 ml burokėlių sulčių
100 g cukraus
 
Krapų majonezas:
2 kiaušinių
1 šaukštelio medaus
5 g druskos
1 šaukštelio garstyčių
¼ citrinos sulčių
 
Krapų aliejus:
100 g krapų
300 g aliejaus
 
Šaldytam grietinės traškučiui:
50 g grietinės
20 g kietojo sūrio
12 stintų
1 šaukštelio garstyčių
12 svogūno laiškų
1 šaukšto aliejaus
1 šaukšto sviesto
druskos
12 briuselinių kopūstų
 
Kopūstų marinatui:
1 šaukštelio medaus
¼ citrinos sulčių
1 šaukštelio garstyčių
5 g druskos
2 kiaušinių
1 šaukštelio medaus
Krapų majonezas:
 
100 g cukraus
100 ml burokėlių sulčių
100 ml obuolių acto
Ridikėlių marinatui:
 
8 ridikėlių
8 perlinių svogūnėlių
druskos
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukšto šaltalankių sulčių arba aliejaus
1 šaukštelio citrinų sulčių
 
Krapų aliejus:
100 g krapų
300 g aliejaus
 
Šaldytam grietinės traškučiui:
50 g grietinės
20 g kietojo sūrio

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Iš druskos ir vandens pagaminkite druskos tirpalą (30 proc. 1 l vandens 30 g druskos).

2. Tirpalu užpilkite stintas ir palaikykite dvi valandas. Galite užpilti 40 proc. druskos tirpalu, tada užteks mirkyti pusę valandos. Išmirkytas stintas nusausinkite servetėle.

3. Keptuvėje įkaitintame aliejuje su sviestu ant lėtos ugnies iškepkite stintas ir svogūno laiškus. Atvėsinkite.

4. Briuselinius kopūstėlius išskirstykite lapukais ir užmarinuokite.

5. Visus produktus gerai sumaišykite ir užpilkite kopūstėlių lapus. Marinuokite apie valandą.

6. Svogūnėlius su lukštais iškepkite orkaitėje 130 °C temperatūroje. Kepkite apie 40 min. (arba 180 ° C orkaitėje apie 10 min., jei norite greičiau).

7. Supjaustykite ir užmarinuokite ridikėlius.

8. Visus produktus sumaišykite ir gautu marinatu užpilkite ridikėlius.

9. Virtuviniu kombainu iki vientisos masės sutrinkite krapus su aliejumi.

10. Majonezui skirtus produktus suplakite, kol gausite vientisą pabalusią masę. Tada po truputį pilkite krapų aliejų ir plakite toliau, kol gausite majonezą.

11. Smulkiai sutarkuokite sūrį ,sumaišykite su grietine, plonai užtepkite ant kepimo popieriaus ir įdėkite į šaldiklį, kad pašaltų (apie 30 min.).

12. Į lėkštes sudėkite keptas stintas su svogūno laiškais, marinuotus briuselinius kopūstus ir ridikėlius keptus perlinius svogūnėlius, pagardinkite krapų majonezu ir grietinės traškučiu.



IŠBANDYKITE: