#1255

Sriuba su triušienos ir sorų kukuliukais


50 min.
4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

100 g cukinijos
250 g LAPINO PUOTA šviežios smulkintos triušienos
1 šaukštelio svogūnų granulių
½ šaukštelio džiovinto raudonėlio
Žiupsnelio druskos
½ poro baltosios dalies
2 nedidelių morkų
1 saliero lapkočio
1 šaukšto sviesto
8 sorų kruopų kukuliukų
½ nedidelio žiedinio kopūsto (galima naudoti romanesco kopūstą)

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Cukiniją nulupkite, pašalinkite sėklas. Sutarkuokite smulkia tarka. Sumaišykite su LAPINO PUOTA šviežia smulkinta triušiena, suberkite svogūnų granules ir raudonėlį. Pasūdykite ir viską išmaišykite. Suformuokite nedidelius kukulius ir dėkite juos trumpam į šaldytuvą.

2. Supjaustykite porą, morkas, saliero lapkotį, viską trumpai apkepkite svieste. Užkaiskite 1,25 l vandens, suberkite į jį pakepintas daržoves, užvirinkite, pasūdykite. Suberkite kukulius ir virkite apie 7–8 min.

3. Po to sudėkite sorų kruopų kukuliukus ir nedideliais gabaliukais suskirstytą žiedinį kopūstą, dar virkite apie 4–5 min.



IŠBANDYKITE: