#564

Spiralinis pyragas


2 val.
10-12 porcijų
Vidutinis

Ingredientai:

30 g šviežių mielių
250 ml pieno
1 šaukštas DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

Iš Lietuvoje užaugintų cukrinių runkelių pagamintas cukrus „Panevėžio Plius” – tai produktas, kuris kaip saldiklis naudojamas beveik viskam: kepiniams, uogienei, sultims pasaldinti ir t.t. Cukrus sustiprina natūralų vaisių, uogų, daržovių skonį ir kvapą.

www.dansukker.lt


6 tryniai
100 g ištirpinto sviesto
600 g miltų (405 D)
100 g DANSUKKER vanilinio cukraus su natūralia vanile

Tai birūs cukraus milteliai su juodais grūdeliais. Pastarieji – ne kas kita, kaip natūralios vanilės orchidėjos dalelės, kurios suteikia cukrui švelnų vanilės skonį ir aromatą. Šiuo cukrumi gardinkite blynus, padažus, vaisius, gėrimus. Jis naudojamas vanilės padažui gaminti. Tai puikus priedas prie šventinių vaisių salotų ar karštų gėrimų.

www.dansukker.lt


Druskos
50 g minkšto sviesto
100 g DANSUKKER cukranendrių cukraus „Demerara“

Cukranendrių cukrus yra auksaspalvis rusvas, ypatingo skonio ir aukščiausios kokybės cukrus, gaminamas iš cukranendrių, augančių Gajanoje, prie Demeraros upės, ir salose prie Afrikos pakrantės. Šis cukrus yra aukso spalvos su aromatiniu saldumu, sutrupintas dideliais kristalais.
www.dansukker.lt


2 šaukšteliai prieskonių meduoliams
1 šaukštelis cinamono
50 g geltonųjų razinų
50 ml stiprios arbatos
Kiaušinio patepti

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Mieles ištrinkite su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“, įpilkite šilto pieno, gerai išmaišykite. Įberkite 4 kupinus šaukštus miltų ir dar kartelį pamaišykite, kad masė būtų vientisa. Palikite 15–20 minučių, kad mielės suaktyvėtų.

2. Sviestą kol kas atidėkite, o trynius, DANSUKKER cukrų su natūralia vanile, miltus, druską suberkite į mišinį. Pradėkite minkyti lėtai, palaipsniui supilkite sviestą ir užbaikite minkydami greitai. Tešla bus labai minkšta, bet turi būti glotni.

3. Sudėkite į sviestu pateptą didelį dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Dėkite tešlą į šaldytuvą. Palikite mažiausiai 4 valandoms.

4. Išimkite tešlą, šaltą ją galima bus labai gerai suformuoti. Tešlą iškočiokite stačiakampio formos ir formuokite priklausomai nuo pasirinkto kepinio.

5. Razinas užmerkite arbatoje. DANSUKKER cukranendrių cukrų „Demerarą“ sumaišykite su meduolių prieskoniais ir cinamonu.

6. Plonai iškočiokite tešlą, patepkite ją sviestu ir gausiai pabarstykite cukraus ir prieskonių mišiniu. Ant viršaus užberkite razinų.

7. Supjaustykite lakštą juostelėmis maždaug 4 cm pločio.

8. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos pradėkite vynioti nuo vidurio, kiekviena juostele apjuosdami jau suvyniotą vyniotinį, kol baigsis juostelės. Palikite pyragą kilti maždaug valandai.

9. Iškilusį pyragą patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite 180 °C temperatūroje maždaug 40 min.



IŠBANDYKITE: