#1253

Špinatų tarta su batatų pagrindu


45 min.
4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

400 g batatų
20 ml aliejaus
1 šalotinio svogūno
2 skiltelių česnako
200 g šviežių špinatų
2 kiaušinių
200 g natūralaus jogurto
DROGA smulkios valgomosios jūros druskos su jodu
Žiupsnelio muskato riešuto
100 g fetos sūrio

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Paruoškite 22 cm skersmens formą tartoms.
  2. Batatus supjaustykite labai plonais griežinėliais, nuplikykite, kad lengvai suminkštėtų, ir sudėliokite formoje, taip darydami tartos pagrindą.
  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite smulkiai supjaustytą šalotinį svogūną ir česnaką, lengvai pakepkite. Suberkite špinatus ir leiskite jiems tik nuvysti, neperkaitinkite.
  4. Kiaušinius paplakite kartu su jogurtu, įberkite DROGA smulkios valgomosios jūros druskos su jodu ir žiupsnelį tarkuoto muskato riešuto. Masę supilkite į tartą, ant viršaus išdėliokite špinatus ir fetos gabaliukus. Kepkite apie 20 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.


IŠBANDYKITE: