Špinatų tartos ant batatų pagrindo receptas
- 2022-01-22
- 1 min. skaitymo
Batatai ir špinatai pilni maistingųjų medžiagų, tad ši gardi tarta yra tikriausias super maistas. Labai tiks lengvai vakarienei, o jeigu liks, tai ir pusryčiams.

4 asm.
Gaminimas 25 min.
Kepimas 20 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Špinatų ir batatų tartai pagaminti reikia:
400 g batatų
20 ml aliejaus
1 šalotinio svogūno
2 skiltelių česnako
200 g špinatų
2 kiaušinių
200 g natūralaus jogurto
smulkios valgomosios jūros druskos su jodu
Žiupsnelio muskato riešuto
100 g fetos sūrio
1. Paruoškite 22 cm skersmens formą tartoms.
2. Batatus supjaustykite labai plonais griežinėliais, nuplikykite, kad lengvai suminkštėtų, ir sudėliokite formoje, taip darydami tartos pagrindą.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite smulkiai supjaustytą šalotinį svogūną ir česnaką, lengvai pakepkite. Suberkite špinatus ir leiskite jiems tik nuvysti, neperkaitinkite.
4. Kiaušinius paplakite kartu su jogurtu, įberkite smulkios valgomosios jūros druskos su jodu ir žiupsnelį tarkuoto muskato riešuto. Masę supilkite į tartą, ant viršaus išdėliokite špinatus ir fetos gabaliukus. Kepkite apie 20 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus!