#1572

Spalvota vasaros tarta


40 min.
2 asm.
Vidutinis

Ingredientai:

250 g bemielės sluoksniuotos tešlos (1 lakšto)
1 kiaušinio trynio (patepti)
100 g kreminio sūrelio
1 cukinijos
5–6 įvairiaspalvių morkų
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų, druskos
1 šaukštelio Provanso žolelių
Aliejaus (pašlakstyti)
1–2 kiaušinių (patiekti)

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Atšildykite bemielę sluoksniuotą tešlą, ištieskite ją ant skardos. Peiliu nubrėžkite 1 cm pločio „rėmelį“ nuo krašto, bet neperpjaukite iki galo. Patepkite „rėmelį“ trynio mišiniu su trupučiu vandens.
  2. Vidurį patepkite kreminiu sūreliu.
  3. Supjaustykite daržoves ilgais griežinėliais, pabarstykite druska, pipirais, Provanso žolelėmis, pašlakstykite aliejumi, suvyniokite ir sudėkite ant tartos. Šaukite į iki kaitintą180 °C orkaitę.
  4. Kepkite apie 30 min. Geriausiai, jei orkaitėje yra picos kepimo režimas.
  5. Iškepusią tartą patiekite su keptais kiaušiniais.

Daugiau spalvotų, visada pavykstančių, skanių ir sveikų receptų rasite naujausiame „Verdu ir kepu“ numeryje.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found