#617

Spagečiai su pievagrybiais ir duonos trupinukais


Gaminimas 10 min. Virimas/kepimas 15 min.
4 asm.
Lengvas


Rekomenduojame:

Ruginė duona „Jonė“

„Baltojo pyrago” ruginė duona „Jonė” – tai bemielė ruginių miltų duona. Kepant šią duoną naudojamas natūralus raugas. Išskirtinės tekstūros ir skonio „Jonę” pamėgs visi tikros lietuviškos ruginės duonos gerbėjai.

 

 

 

Baltasis pyragas

Ingredientai:

300 g spagečių
400 g pievagrybių
2 skiltelės česnako
3–4 šakelės petražolių
1 riekelė padžiovintos duonos „JONĖ“

„Baltojo pyrago” ruginė duona „Jonė” – tai bemielė ruginių miltų duona. Kepant šią duoną naudojamas natūralus raugas. Išskirtinės tekstūros ir skonio „Jonę” pamėgs visi tikros lietuviškos ruginės duonos gerbėjai.

 

 

 

Baltasis pyragas


Aliejaus kepti
Druskos
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Užvirinkite vandenį ir įdėkite makaronus.

2. Pievagrybius, priklausomai nuo dydžio, perpjaukite pusiau arba ketvirtadaliais. Keptuvėje gana stipriai įkaitinkite aliejų, įdėkite sutraiškytas česnako skilteles.

3. Kepkite, kol apskrus, tada išimkite ir suberkite grybus. Pasūdykite. Apkepkite iki gražios aukso spalvos.

4. Duonos riekelę pasmulkinkite (iki smulkių trupinukų arba galite palikti stambesnius gabaliukus) ir suberkite viską į keptuvę su grybais. Permaišykite, įberkite šviežiai grūstų juodųjų pipirų, petražolių lapelių.

5. Grybus patiekite su makaronais. Pageidaujant galima užberti sūrio.



IŠBANDYKITE: