Reikia:
250 g kiaušinių
100 g kiaušinių trynių
10 g miltų
10 g kukurūzų miltų
125 g cukraus pudros
100 g migdolų miltų
250 g juodojo konditerinio šokolado (70 proc.)
250 g sviesto
300 g natūralių apelsinų sulčių
100 g baltojo šokolado
100 g vanilinių ledų
1. Paruoškite įdarą. Apelsinų sultis kaitinkite ant silpnos ugnies, kol pusė kiekio nugaruos.
2. Šiltas apelsinų sultis supilkite ant baltojo šokolado ir išmaišykite. Sukrėskite į konditerinį maišelį. Atvėsinkite.
3. Juodąjį šokoladą ir sviestą ištirpinkite vandens vonelėje.
4. Kiaušinius ir kiaušinių trynius išplakite iki kreminės tekstūros.
5. Į kiaušinių masę suberkite miltus, kukurūzų miltus, cukraus pudrą ir migdolų miltus, viską gerai išmaišykite.
6. Sumaišykite šokolado ir kiaušinių mases.
7. Formeles ištepkite sviestu ir pabarstykite migdolų miltais.
8. Į formeles sukrėskite paruoštą masę, į vidurį šaukštu įdėkite baltojo šokolado ir apelsinų masės – taip, kad atsidurtų pyragėlių centre.
9. Kelioms valandoms palikite atvėsti šaldytuve, kol sustings šokoladas.
10. Kepkite 180 °C temperatūroje 10–12 minučių.
11. Patiekite su vaniliniais ledais.