top of page

Sorų paštetas su lęšiais ir lapiniais kopūstais


Sorų paštetas su lęšiais ir lapiniais kopūstais, vmg receptas

4 asm.

Gaminimas 45 min.

Kepimas 20-25 min.

Orkaitės t-ra 175 °C


Reikia:

  • 2 stiklinės virtų sorų

  • ½ stiklinės juodųjų lęšių

  • 100 ml graikinių riešutų

  • 1 kiaušinis

  • 2 salierų stiebai

  • 1 morka

  • 1 nedidelis svogūnas

  • 2–3 skiltelės česnako

  • 5–6 lapinių kopūstų lapai

  • Aliejaus

  • Druskos

  • Maltų saldžiųjų paprikų

1. Iškirpkite storąsias lapinių kopūstų dalis. Kopūstus nuplikykite verdančiu vandeniu. Nukoškite, sudėkite juos į keptuvę su aliejumi bei skiltele česnako ir kepkite, kol suminkštės.

2. Supjaustykite salierus, svogūnus ir česnaką, sutarkuokite morką. Trumpai apkepkite juos keptuvėje su trupučiu aliejaus ant mažos ugnies.

3. Į smulkintuvo indą sudėkite soras, keptas daržoves, riešutus. Įberkite druskos. Viską susmulkinkite į glotnią masę. Lapinius kopūstus smulkiai supjaustykite.

4. Dubenėlyje sumaišykite trintą sorų masę, išvirtus juoduosius lęšius, kiaušinį, lapinius kopūstus.

5. Sukrėskite masę į formą, viršų galite pabarstyti paprikų milteliais. Kepkite 20–25 min. iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje.

Naujausi įrašai

bottom of page