#708

Sorų paštetas su lęšiais ir lapiniais kopūstais


1 valanda 10 minučių
4 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

2 stiklinės virtų sorų
½ stiklinės juodųjų lęšių
100 ml graikinių riešutų
1 kiaušinis
2 salierų stiebai
1 morka
1 nedidelis svogūnas
2–3 skiltelės česnako
5–6 lapinių kopūstų lapai
Aliejaus
Druskos
Maltų saldžiųjų paprikų
5–6 lapinių kopūstų lapai
2–3 skiltelės česnako
1 nedidelis svogūnas
1 morka
2 salierų stiebai
1 kiaušinis
100 ml graikinių riešutų
½ stiklinės juodųjų lęšių
2 stiklinės virtų sorų
Aliejaus
Druskos
Maltų saldžiųjų paprikų

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Iškirpkite storąsias lapinių kopūstų dalis. Kopūstus nuplikykite verdančiu vandeniu. Nukoškite, sudėkite juos į keptuvę su aliejumi bei skiltele česnako ir kepkite, kol suminkštės.

2. Supjaustykite salierus, svogūnus ir česnaką, sutarkuokite morką. Trumpai apkepkite juos keptuvėje su trupučiu aliejaus ant mažos ugnies.

3. Į smulkintuvo indą sudėkite soras, keptas daržoves, riešutus. Įberkite druskos. Viską susmulkinkite į glotnią masę. Lapinius kopūstus smulkiai supjaustykite.

4. Dubenėlyje sumaišykite trintą sorų masę, išvirtus juoduosius lęšius, kiaušinį, lapinius kopūstus.

5. Sukrėskite masę į formą, viršų galite pabarstyti paprikų milteliais. Kepkite 20–25 min. iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje.



IŠBANDYKITE: