#607

Sorų kruopų tortas (be gliuteno)


Gaminimas 30 min. Kepimas 30 min.
6–8 asm.
Vidutinis

Ingredientai:

2,5 stiklinės virtų sorų
100 g bulvių krakmolo
4 šaukštai kokosų aliejaus
1 šaukštelis kepimo miltelių
120 g cukraus
400 ml kokosų pieno
1 prinokęs mangas

PARUOšIMO BŪDAS:

1.     Atidėkite 1 stiklinę sorų ir 80 g cukraus kremui.

2.     1,5 stiklinės sorų sutrinkite trintuvu su kokosų aliejumi ir cukrumi. Įberkite bulvių krakmolą ir kepimo miltelius* ir viską sumaišykite. Sudėkite tešlą į 22 cm skersmens tortinę formą, šaukite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę ir kepkite 30 min.

3.     Išimkite iškepusį pagrindą, ataušinkite ant grotelių.

4.     Mangą sutrinkite. Tyre patepkite torto pagrindą.

5.     Kremui pagaminti sutrinkite atidėtas sorų kruopas su kokosų pienu ir cukrumi, dėkite į konditerinį maišelį ir spauskite kremą ant viršaus. Viršų puoškite mango tyre.

*Rinkitės kepimo miltelius be gliuteno arba keiskite soda

 



IŠBANDYKITE: