4 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 15 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Reikia:
1 vid. dydžio svogūno
2 skiltelių česnako
2 stiklinių nebirios sorų košės
2 kiaušinių
1 cukinijos (~320–350 g)
1 nedidelės paprikos
60–80 g žaliųjų žirnelių
100 g tarkuoto puskiečio sūrio
Žiupsnelio druskos
1 šaukšto smulkintų krapų
1 šaukšto smulkintų petražolių
Žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Šlakelio aliejaus
1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką, sumaišykite su sorų koše ir kiaušiniais. Cukiniją ir papriką supjaustykite smulkiais kubeliais ir kartu su žirneliais bei tarkuotu sūriu įmaišykite į masę. Pasūdykite, įberkite žolelių ir pipirų. Galite įpilti 1–2 šaukštus vandens, kad geriau suliptų.
2. Formuokite maltinukus, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, pašlakstykite juos aliejumi ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 15 min.
3. Prieš išimdami kelias minutes paaušinkite skardoje.